Finna lyckan på enarmade banditer

Enarmade banditer är föregångare till dagens slots. Den enarmade banditen uppfanns i Amerika på 1800-talet och drev många lycksökare till dårskap. Enarmade banditen fick sitt namn av griniga bonnläppar när de förlorade sina spelpengar – en enarmad bandit har ett handtag på ena sidan som man drar i för att sätta spelet i rullning. Man vinner så klart mindre än man satsar, men som med alla turspel finns alltid chansen att vinna.

Enarma bandit

Den stora vinnaren på enarmade banditer

I ett större perspektiv så är den störste vinnaren på enarmade banditer och andra spelautomater alltid ägarna till maskinerna, men ibland kan man som spelare ha tur och få en jackpott. Detta har lockat en del spelare in i svåra spelberoenden och 1979 förbjöds samtliga enarmade banditer i Sverige.

Man ville därmed minska riskerna för personer att försättas i ekonomiska och sociala bekymmer på grund av sitt spelmissbruk. Bara på vissa färjor kunde man därefter hitta enarmade banditer.

Idag finns slotmaskiner/slots och andra spelautomater som videoslots, som utvecklats från enarmade banditer absolut överallt. Inte bara i kasinon utspridda världen över, utan framförallt online. Det finns ett oändligt utbud av spelföretag på internet, i Sverige är ett litet antal av de största LeoVegas, Betsson och ComeOn. Dessutom finns det statligt ägda Svenska Spel. På dessa spelportaler kan man spela allt möjligt, allt från kortspel till roulette, odds/vadslagning och enarmade banditer samt andra slots.

Enkelt spela slots online

Att spela online är väldigt praktiskt, man öppnar ett spelkonto på utvald spelsajt där man enkelt sätter in pengar från sitt bankkonto. Det kan vara ett bra förslag att i förväg avgöra hur mycket pengar som får användas till spelande varje månad så att man inte gör av med för mycket och utvecklar ett spelmissbruk.

Det finns ofantligt många spelsajter att välja bland. Några av de vanligaste svenska spelhallarna på internet är nämnda LeoVegas, ComeOn, Betsson och det statligt ägda Svenska Spel. Alla stora spelsajter erbjuder ett stort sortiment av olika spel, allt från enarmade banditer och Jack Vegas-maskiner/videoslots till Roulette, kortspel, skraplotter, bingo och betting.

Hitta bra bonusar

Många  gånger kan man hitta bonuserbjudanden som kan vara värda ganska mycket pengar när man registrerar medlemskap på en spelsajt. Man kan ofta fördubbla insättningssumman att spela för. Sedan får man ofta bonuserbjudanden till ens e-epost vilket ger en fler spelchanser och därmed också fler vinstchanser.

Att vinna på enarmade banditer är helt baserat på tur och dagens slotmaskiner är programmerade att ge en viss garanterad procent i vinst till sin ägare, återbetalningen till spelarna avgörs av slumpen. Ofta ligger återbetalningen på 95% eller mer. De som är de stora vinnare när det gäller spelautomater är de som äger dem.

Om man gillar att spela på enarmade banditer, men utan att satsa pengar eller ha chans till vinst så kan man spela utan pengar. Det går att göra på de flesta spelsajter. Ett bra sätt att testa spel om inte annat.

Enarmade banditer lockar spelare ur alla åldersgrupper, ofta tycker barn att det kan vara roligt att denna sorts spel, men för att få spela med pengar i Sverige  måste man enlighet lagen vara över 18 år gammal. Det går inte att öppna ett spelkonto för minderåriga.