Läskig historia bakom spelet Ghost Pirates

Läskig historia bakom spelet Ghost Pirates

Jag antar att du ibland slösurfar runt lite och klickar på de länkar som verkar vara intressanta. Det var så jag ”sprang på” Ghost Pirates. Men en liten bakgrund kanske kan vara på sin plats, fast mitt minne kanske sviker mig. Om jag minns rätt hittade jag boken Ghost pirates på Wikipedia. Hur som helst finns det även en spelautomat från NetEnt som heter Ghost Pirates

Ghost Pirates

 

Ghost Pirates kan man spela hos Betsson

Vad sägs om följande jackpottspel hos Betsson:

  • Mega Fortune 20 747 885 kr
  • Hall of Gods 22 550 607 kr
  • Arabian Nights 18 895 525 kr

Så rullar det fram ett antal bilder på aktuella spelautomater hos Betsson: Scarface, Untamed Bengal Tiger, Thunderfist, Jack and the Beanstalk med en grafik så det kliar i fingrarna att börja spel dem alla på en gång.

Videoslots, Slots, Bordsspel, Videopoker, Odds, Live Casino är bara ett litet antal av knapparna med länkar dit jag inte tänker gå (än).

Omkring 500 olika videoslots, men blott 17 annorlunda slots, 35  bordsspel, 6 olika Video Poker och till slut (det jag gillar) 25 olika skraplotter. Dessa med namn som Cash Drop, Jackpot Keno, Treasure Hunt, Hi-Tech keno, Cubis, Tribble Mini, Jackpot scratchticket, Slotbox, Scratch Ticket, Shoot4Gold, Marbles, Ace Scratch, 7GoldScratch, Golden Derby, The Lost Pyramid, Zodiac, Fortuna Scratch, LuckyDouble, Bingo, Tribble, Hall of Fame Scratch, Bubbles, Max Win Scratch, TribbleKnockout och Football Cup Scratch är de jag hittar här.

Men det var inte om mina favoriter, skraplotter, detta blogginlägg skulle handla utan om Ghost Pirates. Läste som sagt lite om boken på Wikipedia innan jag hamnade på Betsson (eller om det var tvärtom?)

En novell av William Hope Hodgson

The Ghost Pirates är en novell av William Hope Hodgson som publicerades första gången 1909. Det sparsmakade sättet att skriva fick skräcklitteraturförfattaren Robert Weinberg att utsee  the Ghost Pirates till ”ett av de bästa exemplen på en tätt skriven novell som någonsin publicerats.”

I boken beskriver Hodgson aldrig spöken- om det nu är detta de är, deras rätta natur beskrivs aldrig i detalj, han mera rapporterar hur de tar över kommandot på skeppet.

“The Ghost Pirates . . .är en kraftfull berättelse om ett dömt samt jagat skepp på sin sista resa, och om de fruktansvärda sjödemoner (som liknar folk till hälften samt kanske själarna från dödade pirater) som besegrar skeppet och slutligen drar ned det till ett okänt öde. Med ett klart inslag av marina kunskaper samt sitt smarta fason att ge “hints” samt incidenter om de möjliga skräckscenarier som kan agera i naturen ger boken oslagbara toppar av läsning.” – H.P. Lovecraft.

Novellen är presenterad som ett nedskrivet uttalande av Jessop, som vi förstår är den enda överlevande från skeppet Mortzetsus sista resa, räddad från en drunkningsdöd av skeppet Sangiers besättning. Ett kort sammandrag att ha i bakhuvudet som kan vara nyttigt om du startar spel Ghost Pirates.