Alla kan bli miljonärer genom att skrapa triss

Trisslotten finns i både en enkel och dubbel variant, och räknas som Sveriges största skraplott. En av fem lotter ger vinst och dubbellotterna har större vinstchans än enkellotterna, men de flesta vinster på en dessa skraplotter är förstås små – 25 kronor, 50 kronor eller 100 kronor. Triss skrap säljer bäst och är mest välkänd av alla skraplotter i Sverige. En enkel trisslott kostar 25 kronor och en dubbeltriss kostar 50 kronor.

Trisslotter

Skrapa Triss i TV4

Varje morgon i TV4:s nyhetssändningar gästar en euforisk själ, förväntansfull inför att skrapa triss live i TV som han eller hon har vunnit på sin trisslott. Man är garanterad en minimivinst på 50 000 kronor så vinsten är redan i hamn. Maxvinsten är en rafflande summa på 50 000 kronor i månaden under 25 år. Man kan med andra ord bli ekonomiskt oberoende för livet om man skrapar hem högsta vinsten.

Triss skrap omsätter 3 miljarder kronor årligen och Svenska Spel gör rejäla vinster på trisslotterna. Endast 50% av summan går tillbaka till spelarna, men det är tillräckligt för att göra många människor både glada och rika. Att köpa Trisslotter ibland är inget man blir fattig på och spänningen att skrapa en trisslott är väl värd pengarna.

Olika sätt att skrapa lotter

Många skrapar sina trisslotter rituellt, man köper lotten samma veckodag och på samma ställe varje vecka. Eventuellt har man också en taktik för att välja “rätt” lott ur högen. Sedan skrapar man på sitt eget vis – med omsorg, ruta för ruta, alternativt snabbt och hetsigt för att få skrapandet överstökat.

Somliga skrapar sin trisslott med hjälp av nageln, andra med ett mynt och en del med särskilda skrapverktyg. Medan vissa är noga med att skrapa varenda millimeter av sin trisslott så skrapar andra bara precis fram siffrorna för att se om det blivit vinst eller inte.

Extra skrap ger större vinster

Det finns en extra ruta på trisslotter som multiplicerar eventuell vinst. Denna ruta visar antingen x1, x2 eller x10. Om man skrapar fram en vinst på 1000 kr och får x10 i extrarutan så vinner man totalt 10 000 kr.

Trots att det självfallet är en särskild känsla med en fysisk Trisslott, en lott som köpes hos spelombudet, så blir det allt populärare att skrapa trisslotter virtuellt, antingen online på datorn eller mobilen.

Man måste vara 18 år för att spela på Trisslotter därför att Svenska Spel, som håller i Triss, tar sitt ansvar för ansvarsfullt spelande och för att bekämpa spelmissbruk.

Triss skraplott kan ge spelproblem

Har man problem med sitt spelande och köper för många trisslotter för ofta, så finns det hjälporganisationer man kan få hjälp av. Det är enkelt att gå i fällan och tro att storvinsten bara finns ett Triss skrap bort.